TR - EN - BG
  • İĞNEADA
    İĞNEADA

    İğneada, Kırklareli ili Demirköy İlçesine bağlı bir sahil beldesidir. İstanbul'a 250 km, Kırklareli'ne 97 km ve Edirne'ye 165 km uzaklıkta olan İğneada'nın nüfusu 2000 yılı verilerine göre 2215' dir.

  • LONGOZ
    LONGOZ

    Longoz

  • BİYOSFER PROJESİ
    BİYOSFER PROJESİ

    Yıldız Dağları’nda doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde geliştirilmesi hedeflenmektedir.

  • TERMİK SANTRAL
    TERMİK SANTRAL

    Termik Santral

  • MEDYA ODASI
    MEDYA ODASI

    Longozu Koru hakkında medyada, basında çıkan tüm materyalleri bulabilirsiniz

  • DESTEKLERİNİZ
    DESTEKLERİNİZ

    Longozu Koru projesi için desteklerinizi bekliyoruz...

-
-
-
Termik Santrale Hayır Kampı Kuruluyor

İğneada, Kırklareli 15 Kasım 2012-   Kırklareli’nin Demirköy İlçesine bağlı İğneada Beldesi,  Beğendik Köyü sınırları içerisinde EMBA Elektrik Üretim A.Ş. tarafından kurulması planlanan ‘Trakya Entegre Termik Santral Projesi’’ ile ilgili Beğendik Köyü’nde doğa severler tarafından 1 günlük tepki amaçlı kamp kurulacağı açıklandı..

İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık,  İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’nın bitişiğinde orman arazisine yapılması planlanan ithal kömürle çalışacak termik santral’in yapılmaması için başta DAYKO (Doğal Yaşamı Koruma Vakfı) ve bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşları tarafından yapılacak 1 günlük tepki amaçlı kampı desteklediklerini; duyarlı vatandaşlarımızın da bu kampa katılım göstermelerini ve kampa davet ettiklerini açıkladı.

Dünya'nın sayılı eko sistemlerinden İğneada Subasar Ormanları (Longoz ) Milli Park'ın hemen yanı başına, Ülkemizin metrekareye en fazla ağaç düşen ormanlarından olan Istranca Ormanları'nın içine,  Karadeniz in en temiz kıyıları ve en güzel altın kumlu kumsallarına sahip yerine, Avrupa'nın ana kuş göç yollarının tam üstüne, ülkemizin içilebilir derece de temiz akarsularından Mutlu Dere'nin ( Rezvo ) yakınına, Ülkemizde ve Avrupa'da sınır ötesi etkiye sahip olan milyonlarca Euro para harcanarak eko sistem ve eko turizm projelerinin geliştirildiği gelecek için planlamalar yapıldığı bu bölgeye, Ülkemizin en huzurlu köylerinden Beğendik Köyü'ne ve İğneada bölgesine, termik santral yapılmasına tahammül edemeyen tüm doğa severler bu cennet kıyıya  kampa davet ediliyor.

İğneada Longoz Ormanları’nın yanıbaşına  yapılması planlanan Termik Santral Projesi ile ilgili her türlü bilgiye www.longozukoru.org bilgilendirme platformundan ulaşabilirsiniz.

KAMP DETAYLARI


KAMP YERİ :                  Kırkklareli İli  -Demirköy İlçesi- İğneada Beldesi- Beğendik Köyü

KAMP KURULUMU:          17 Kasım 2012 Saat 12.00-17.00 arası

KAMPTAN AYRILIŞ:         18 Kasım 2012 Saat 12.00-15.00 arası

ÖNERİLEN KAMP MALZEMELERİ :

  • 4 Mevsim Çadır
  • Uyku Tulumu
  • Yiyecek İçecek
  • Rüzgarlık
  • Yağmurluk
  • Kafa lambası
  • Ocak
  • Yiyecek içecekler
  • Su kabı


KAMP GÖREVLİLERİ:     

  • Organizatörler
  • Köy Gençleri
  • Muhtarlık

 

Tahir Işık, İğneada Belediye Başkanı

4 Nisan 1960 yılında İğneada’da doğdu. İlköğrenimini İğneada’da, orta öğrenimini Vize’de tamamladı. Öğrenim hayatını bitirdikten sonra İğneada’ya dönerek ticaret hayatına atıldı. Belediye başkanı seçilene kadar da ticaretle uğraştı. Evli ve 2 çocuk babası olan Tahir IŞIK 2004 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanı seçildi.  Göreve geldiği  günden beri kasabada yaşayan tüm halkına hiçbir ayrımcılık yapmadan belediye hizmetlerinden faydalanmalarını sağlamak kendi çıkarları  değil  halka hizmeti ön plana çıkarma  tek amacı oldu. Bir taraftan göller ve ormanlarla çevrili diğer taraftan kilometrelerce uzunluktaki sahil şeridi ile kasabayı ülkemizin ender bulunan turizm beldesi haline getirmek halkının sosyal ve ekonomik durumunu iyileştirmek modern belediyecilik anlayışı içinde kasabasını yaşanabilir bir çevre haline getirmek kendisine biçtiği  vizyondur

Trakya Entegre Termik Santral Projesi

Proje konusu faaliyet; EMBA Elektrik Üretim A. Ş. tarafından Kırklareli İli, Demirköy İlçesi, İğneada Beldesi, Beğendik Köyü sınırları içerisinde 500.000 m2 Orman Arazisinde planlanan 1.232 MWm/1.200 MWe kurulu gücünde Entegre Termik Santralidir.  Proje alanı Bulgaristan sınırına 3,2 km, İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı’na 6.5 km  uzaklıktadır.  Denizden temin edilecek soğutma suyu tekrar denize deşarj edilecektir.  Santralın işletilmesi sırasında yakma sonucunda oluşan uçucu ve yatak külü dışarıya verilememesi durumunda santral alanı içerisinde depolama alanında depolanacaktır. EMBA Elektrik Üretim A.Ş’nin ortakları Dünya Göz Hastanesi kurucusu  Eray Kapıcıoğlu (%25)  oğlu Vahit Kapıcıoğlu (%5) , Anap eski milletvekili ve Aytaç’ın kurucusu  Mete Bülgün (%20), Haşim Kılıç’ın damadının ortağı Bülent Sungur %30 ve Adnan Demir %20  şeklindedir.

İğneada Longoz Milli Parkı:

Milli Park alanı, 03.11.2007 tarihli Bakanlık Olur’u ile 13.11.2007 tarihli ve 26699 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak, daha önce Tabiatı Koruma Alanı, Doğal Sit, Yaban Hayatı Koruma Sahası gibiçeşitli statülere sahip ve birbirinden ayrı parçalar halinde yer alan korunan alanların, daha geniş bir alanda milli park şemsiyesi altında birleştirilmesiyle ülkemizin 39. Milli Parkı olarak ilan edilmiştir. 3155 hektarlık Milli park alanı, Demirköy’e 25 km uzaklıktadır ve İğneada beldesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıldız (Istranca) Dağlarından Karadeniz sahillerine doğru akan derelerin taşıdığı alüvyonların birikmesi ve mevsimsel olarak sular altında kalması sonucunda milli parktaki longoz ormanları oluşmuştur. "LONGOZ" tipi ormanlığın dünyadaki 3 örneğinden biri İğneada ve Kıyıköy sahil şeridi ormanlıklarıdır. Longoz (Su basar) tipiormanlık alanı; kışları sularla kaplanan ormanlık alandır. Dünya da Amazon, Afrika Kongo Havzası veTürkiyemiz de de İğneada da bulunmaktadır. Ulusal ve Avrupa ölçeğinde korunabilmiş en önemli subasar ormanının yer aldığı İğneada bölgesi içerdiği farklı ekosistemleriyle yöredeki bir çok hayvan türü için kaliteli ve farklı yaşam alanları oluşturmaktadır.  Zengin biyolojik çeşitliliği, birbiriyle doğrudan ilişkili ve farklı yaşam alanları ile İğneada Longozları, ülkemizin de içinde bulunduğu ılıman kuşakta eşsiz bir konuma sahiptir. Bölge; tatlı ve tuzlu su gölleri, kıyı kumulları, tatlı ve hafif tuzlu bataklıkları, subasar ormanları, yaprak döken meşe, kayın, gürgen,dişbudak, kızılağaç gibi karışık ağaç türlerinden oluşan orman tiplerinin hepsini barındırmaktadır.  (T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü)

 

Ayrıntılı Bilgi İçin:

Tahir Işık

İğneada Belediye Başkanı

+Cep Tel: 0532 763 5110

 

Emailler:

igneadabelediyesi@gmail.com

igneadabasin@gmail.com  

Paylaş
SESSİZ KALMA!
DESTEK VER!
veya
 
 
   
 
DESTEKLEYENLER
3606
 
  • Okan Külköylüoğlu
    572 gün
  • rwwlmmqxd rwwlmmqxd
    1297 gün
  • zuiaqoe zuiaqoe
    1298 gün
  • Darrion Hackett Darrion Hackett
    1639 gün
  • Cierra Weissnat Cierra Weissnat
    1657 gün
@LongozuKoru